Vanaf 1 maart 2015 verplichte registratie niet-Nederlandse voertuigen

Het registreren van niet-Nederlandse voertuigen is succesvol. Er zijn al veel voertuigen geregistreerd en er zijn veel aanvragen. Onze klanten geven aan dat er behoefte is aan meer tijd om te registreren en/of een SERT document aan te vragen. We vinden het belangrijk dat onze klanten niet vastlopen in het aanvraagproces voor een ontheffing. Daarom is de verplichte registratiedatum verplaatst naar 1 maart 2015.

Voor het afgeven van ontheffingen voor uw niet-Nederlandse voertuigen is het vanaf 1 maart 2015 verplicht om deze eerst bij de RDW te laten registreren. Dat hoeft per voertuig maar één keer. Zodra de RDW de gegevens en documentatie van een voertuig heeft vastgelegd, gebruiken wij deze gegevens voor toekomstige aanvragen van ontheffingen voor exceptioneel transport.

Eenmalige registratie, snellere afgifte ontheffingen

Heeft u de voertuigen geregistreerd, dan hoeft u bij een aanvraag voor een ontheffing alleen nog het voertuigidentificatienummer (VIN) door te geven. Dit betekent dat wij toekomstige ontheffingen sneller kunnen afgeven. U kunt het registratieformulier opvragen via deze link opent in een nieuw venster [email protected]