Veelgestelde vragen

Top 3 veelgestelde vragen

Vragen per onderwerp

(Link) RDW erkenning

(Link) Zakelijke diensten afnemen van de RDW

(Link) Lease of financieringsmaatschappij

 • (Link) Hoe moet ik als lease- of financieringsmaatschappij een voertuig tenaamstellen?

  Wel een erkenning RTL

  Heeft uw maatschappij de overeenkomst Registratie Tenaamstellen Leasemaatschappij (RTL), dan kunt u via de 'Opdracht tot tenaamstellen" (OTT) een erkend bedrijf machtigen om de tenaamstelling uit te voeren. Kijk voor meer informatie op Registratie Tenaamstellen Leasemaatschappij (RTL), dan kunt u via de 'Opdracht tot tenaamstellen" (OTT) een erkend bedrijf machtigen om de tenaamstelling uit te voeren. Kijk voor meer informatie op 'op naam zetten via 'opdracht tot tenaamstelling'. 

  Geen overeenkomst RTL

  Heeft uw maatschappij geen overeenkomst RTL, dan wordt het voertuig op naam gezet via de reguliere processen. U kunt ook een overeenkomst RTL aanvragen.

 • (Link) Wat is verstrekkingsvoorbehoud?

  Met het zogeheten ‘verstrekkingsvoorbehoud’ regelt de lease- of financieringsmaatschappij dat alleen zij over de tenaamstellingscode kunnen beschikken. Voor alle kentekenprocessen waarbij een leasevoertuig betrokken is, is namelijk de tenaamstellingscode nodig. Alleen een lease- of financieringsmaatschappij kan een verstrekkingsvoorbehoud in het kentekenregister plaatsen. Hiervoor hebben zij het kenteken en de laatst afgegeven tenaamstellingscode nodig. Voor voertuigen met nog een papieren kentekenbewijs blijft de huidige situatie (RTL-register) van toepassing.

(Link) Tellerstanden